SVĚT TRÁVNÍKŮ EUROGREEN
program pro sportovní kluby, golfová hřiště, komunální a zahradnické služby. 


5. 03. 2024 Lepší trávník a větší využití cíleného dosevu

Herní zatížení před zimou se již projevilo...Více informací

14. 02. 2024 Seminář "SEZÓNNÍ ÚDRŽBA SPORTOVNÍCH TRÁVNÍKŮ"

EUROGREEN CZ pořádá v úterý 27.2.2024 ve...Více informací

13. 02. 2024 Jarní leták společnosti EUROGREEN CZ

Využijte jarní nabídky společnosti EUROGREEN CZ...Více informací

Zlepšete kvalitu vašeho trávníku správným cíleným dosevem

Lepší trávník a větší využití cíleného dosevu


Dosev trávníku při nízkých teplotách? Je jasné, že trávník nemůže klíčit a růst v při nízkých teplotách. Nicméně se speciální dosevní směsí „SOS“ od EUROGREEN  již možný dosev již při teplotě povrchu 3 °C. Tato směs je proto vhodná k obvyklému dosevání po zátěži trávníku. Díky tomu je šance zlepšit v toto roční období kvalitu trávníku a také intenzitu jeho využití.

Jakmile teplota na jaře stoupne a je dosaženo asi 6 °C v půdě, je možné změnit travní směs z „SOS“ směs na „RPR®“. Ve směsi „RPR®“ je inovativní odrůda travního druhu Lolium perenne (jílek vytrvalý). Tato nová odrůda, na rozdíl od standardního trsnatého jílku, tvoří výběžky. Proto nabízí podstatně vyšší pevnost ve smyku a uzavírá mezery rychleji, než bylo možné s předchozími dosevy.

Kromě „SOS“ a „RPR®“ nabízí EUROGREEN také dosevní směs pro regeneraci
s označením World Cup Rasen®. Travní směs nabízí exkluzivní výhody: směs je kompletně ošetřena biotechnologií Headstart® a EKOseed®Turf. Díky tomuto ošetření se doba klíčení, především lipnice luční, zkracuje o několik dní. Kromě toho je osivo dobře chráněno proti houbovým chorobám v průběhu klíčení a počáteční fázi růstu. Trávník se tak rychleji zapojí a získá své požadované vlastnosti. Všechna osiva od EUROGREEN jsou testována
na zkušebních parcelách. Díky tomu vám můžeme garantovat efektivitu a kvalitu travních směsí značky EUROGREEN. Travní směsi jsou k dispozici ve vysoké kvalitě po celý rok.

 

Další praktický tip na dosev: opakované a pravidelné dosévání po každé zátěži v nejvíce zatěžovaných částech hřiště, jako je brankové a pokutové území, dále na středové ose, sníží množství holých a nezapojených míst. Praktické zkoušky ukázaly, že časné dosévání vhodnou travní směsí v průběhu celého vegetačního období (v minimálním intervalu asi 2 až 3 týdny) zvýší hustotu drnu. Jako dostatečné množství osiva se jeví 5 až 10 g semen na m² a na jeden dosev. I přes pokračující zátěž trávníku, mladá tráva zvyšuje hustotu a kvalitu travnaté plochy.

 

Pro dotazy týkající se dosevu a výběr vhodné travní směsi kontaktujte naše obchodní zástupce  www.eurogreen.cz/kontakty/.


Zaujalo Vás toto téma?
Registrujte se k odběru dalších zajímavých informací emailem.