SVĚT TRÁVNÍKŮ EUROGREEN
program pro sportovní kluby, golfová hřiště, komunální a zahradnické služby. 


19. 02. 2019 Jarní nabíka EUROGREEN

V rámci naší jarní nabídky máte možnost využít zvýhodnění z ceníkových cen při:...Více informací

18. 09. 2018 Den komunální techniky

V pátek 5.10. vás srdečně zveme na Den komunální techniky. V prostorách naší...Více informací

31. 05. 2018 Jarní Demo Tour ZEMMLER 2018

Srdečně vás zveme na jarní Demo tour Zemmler, při niž máte možnost shlédnout v...Více informací

Zakrývací plachta s topením

Novinka v oblasti zakrývání a ochrany sportovních trávníků. Zakrývací plachta se používá na sportovních hřištích, kde nemají topení a potřebují hrát ještě v zimním období. Princip spočívá v natažení dvojité plachy na hrací plochu a vháněním vzduchu do prostoru mezi plachtami dojde k napnutí horní plachty, která vytvoří „nafukovací halu“ po které sníh nebo voda stéká na kraj plochy. Systém se dodává bez ventilátoru, otvory pro ventilátory jsou ušity na míru dle zadání zákazníka. Počítá se s cca. 6-ti ventilátory. Cena za provoz je dle spočítaných nákladů v porovnání s elektrickým topením v zemi až o polovinu levnější. Pracovní náročnost: ve čtyřech lidech trvá instalace cca 4-5 hodin.

Obvyklá sestava zakrývací plachty 
o rozměru 117x72 m obsahuje: 13 ks pasů o rozměru 9 x 72 m. Pro tepelné agregáty je v plachtě všito celkem 8 kusů speciálnich rukávů. Po celé délce zakrytí jsou na karabinách upěvněny po jednom metru speciální rukávy (o délkce 2 m a průměru 12 cm) pro uložení písku. Materiál je ze syntetické plachtové tkaniny, která přitláčí kraje zakrytí k povrchu fotbalového hřiště. Váha jednoho rukávu s pískem je 40 kg. Celková délka těchto rukávů je
366 m. Pro zatížení je potřeba asi 8 tun písku. Samotné řešení rukávu na připojení tepelných agregátů se provádí podle jejich typu, které si zákazník vybere. Obvykle se jedná se o 5 - 6 ks tepelných elektrických agregátů o výkonu 40 kW. Spoje zakrytí jsou řešeny zipem číslo 10.


Zaujalo Vás toto téma?
Registrujte se k odběru dalších zajímavých informací emailem.